FORSIDE
ARKIV
PÅ TO HJUL
VERDENS BILLEDER
FARUM NEWS login 

31/07/2007

Så er dagen, eller rettere morgenen endelig kommet, hvor vi skal på ferie til Italien - Mette, Asger og Emil. Kommunen er ligeglad med, om vi tager barsel samtidig eller i forlængelse af hinanden, så vi har valgt at nyde lille Emil sammen i 2 måneder, hvoraf den ene måned bliver i Italien.

Det bliver til 2.200 kilometer i en lejet Fiat Panda igennem Toscana, Umbria, Lazio og Campania.

 

Emil sætter sig grundigt ind i sagerne under rejsen.

 

 

01/08/2007

af Asger

Vi gik til centrum [4 km.] En god tur hvor vi fik set lidt af det ikke turistede Firenze – I øvrigt er vi begge glade for at vi boede lidt uden for centrum – så vi kunne se lidt af hverdagen i Firenze og handle i de lokale butikker + at der er mere roligt her. Det med de lokale butikker giver dog også sine udfordringer da de ansatte i butikkerne de fleste steder kun taler italiensk.

 

Over frokost gik vi af den meget stejle Costa S. Giogio gade op til Belvedere fortet. Fra fortet skulle der være en flot udsigt, men der var lukket – siesta… Argh – vi har meget at lære om Italien endnu. Men turen derop og ned var også flot. Efter et lille kaffestop gik vi over Ponte Vecchio broen som er kendt for de hængende butikker der er bygget på ydresiden af broen. Den er meget charmerende, med butikkerne i diverse sandfarver.

02/08/2007

af Mette

Vi gjorde os klar og tog bussen ind til Firenze. Asger ville gerne på markedet Mercato centrale, der lukkede klokken 14. På vej ud af hotellet bliver Emil i klapvognen mildest talt overfaldet af rengøringsdamen der faldt helt i svime over lillemanden. Vi fik forklaret at han er 6 måneder. Han var bello, comlimento. Hun kyssede hans hænder og var helt vild.

 

Vi fandt hurtigt markedet, hvilket var noget af en oplevelse. Det var en stor hal med boder der solgte rigtige italienske specialiteter såsom olie, ost, vin, pølse osv. Det var en ren fryd at gå rundt derinde. Der duftede vidunderligt og der var mange ting at se på. I den ene ende var der små boder. I enden af den ene bod, stod der to italienske mænd og spiste deres frokost imens de delte en karaffel vin. Vi skulle også have frokost og valgte en lille bod i den modsatte ende. Pigen kunne engelsk og fortalte hvad der var i alle retterne. Valgte ravioli med spinat og ost i tomat og flødesovs.

Vi fik dårlig sat os ved bordet inden hun stod på hovedet i klapvognen. Ihh, han var så sød. Han blev kysset på hænderne igen og hun spurgte om hun ikke måtte tage ham op. Så vi havde madro imens Emil drønede rundt på armen af en italiensk lille bella mama.

 

Asger ville gerne op i kuplen i domkirken Santa Maria del Fiore, men der var mellem en halv til en hel times ventetid. Det blev derfor til klokketårnet Campanilen i stedet for. Da  Emil og jeg sad og ventede var der tre sigøjnere der rendte rundt og tiggede penge. Vi sad og kiggede lidt efter dem, da der kom en italiener forbi. Hun pegede på sine øjne og på sigøjnerne. Vi sad tydeligvis og måbede lidt… hvad er det hun prøver at fortælle os? Så siger hun attentzione og gik videre. Endnu engang blev jeg bekræftet i, hvor vild jeg er med Italien og italienere.

03/08/2007

af Asger

Mette og Emil kom hjem fra det lokale supermarkedet, og Mette nærmest undskylder at det tog så lang tid, men det var simpelthen fordi at alle i kasse køen inklusive kassedamen skulle hen og se Emil – grande grande – jov de italiener er utrolig glade for børn, og de syntes alle at Emil er utrolig lang, hvad han også er.

 

Dagen stod på udflugt til Pisa og Lucca. Men først skulle vi finde derud – begge byer ligger øst for Firenze. Vi blev enige om at tage landevejen, da det ville være mere hyggeligt end motorvejen. Men det endte med at det blev motorvejen, da de toscanske veje kan være svære at finde rundt på.

Vi fik pakket Emil, alle hans ting og os selv ud på parkeringspladsen 600 meter fra Pisas hovedattraktion – nemlig det skæve tårn og dertil hørende kirke og dåbskapel. Vi fik gået de 600 meter hen til tårnet, men så begynde det også at regne og tordne, så vi søgte ly i et spisested til det var overstået. Pizza igen og nok ikke for sidste gang på denne ferie. Tårnet var mere skævt end vi havde troet og også smukkere. Vi sluttede vores Pisa tur af med at drikke kaffe, slappe af og kigge på dagligdagen på pladsen Piazza Dante tæt på Arno floden.

 

Vi tog hovedvejen til Lucca midt på eftermiddagen – med et pitstop da Emil skulle have mad. Vi parkerede lige inden for den gamle bymur fra 1500 tallet. Der lå Lucca for vores fødder. Vi var blevet anbefalet Lucca af flere vennepar og vi blev ikke skuffet. Det er virkelig en charmerede by med gamle huse i 3 etager i diverse gule nuancer og smalle gader.

 

I Lucca så vi Piazza del Mercato som er en rund plads omkredset af huse hele vejen rundt. Utroligt fedt sted som i gammel tid blev brugt til amfiteater. Vi spiste aftensmad på pladsen.

Jeg var oppe i Guinigi tårnet som er lidt specielt da der vokser træer på toppen – udsigten var meget flot. Vi gik en del rundt i gaderne og nød de charmede huse og pladser og sluttede af med at gå tilbage til bilen af den gamle bymur. – En by vi begge gerne vender tilbage til.

04/08/2007

af Mette

Asger havde fået et vildt lækkert mellemmåltid i en lille side gade i Firenze. Det var en pizza-mini med tomat, ost, ruccula, friske tomater og oliven.. Jeg ville SÅ gerne have sådan en til frokost, så vi måtte sætte jagten ind. Asger er heldigvis god til at finde vej, så vi gik lige derhen. To stk. pizza-mini og en trappesten uden for en kirke, så var vi godt tilpasse.

 

Vi skulle i Uffizigalleriet. Det var en omgang turist turbo. Vi kunne jo ikke spilde tiden på uinteressante værker, så vi fulgte guidebogen og koncentrerede os om de mest berømte malerier. Det var hurtigt klaret, 40 minutter så var vi ude igen.

05/08/2007

af Asger

Vi glæder os begge til at vi skal videre til Chianciaino Terme i morgen. Det er rart at rejse på denne måde hvor man ser mere af et land end man kan nå på en uge, og vi er begge glade for at vi ikke skal hjem i morgen. Det bliver spændende at komme ud på landet i Toscana og væk fra turist hotspottene i de kendte byer.

 

 

Ponte Vecchio broen fra år 1345 hvor der tidligere var slagterbutikker i de

hængende lokaler på broens yderside - i dag er der smykkebutikker.

 

Der var et bredt udvalg i fødevarehallerne Mercato centrale.

 

Kuplen på domkirken Santa Maria del Fiore set fra

klokketårnet Campanilen.

 

Det skæve tårn i Pisa, med en statue i lodret position

 i forgrunden.

 

Lucca - midt i billedet Piazza del Mercato set fra Guinigi tårnet.

 

 

 

06/08/2007

af Mette

Vi troede jo, at vi skulle på landet…. Men nej. I den by, som ikke er nævnt overhovedet i vores guidebog, myldrer det med turister. Der er en kilde, hvorfra vandet skulle have en god virkning på leveren, hvis man bader i det eller drikker det. Det vil sige, at det myldrer med pensionister der skal have renset deres lever efter et langt liv med alt for megen god rødvin. Der er over 200 hoteller i byen!!

Vi gik en tur op til turistinformationen og slappede lidt af i skyggen. Vi så en munk i munkekutte og sådan et reb om maven, vi var begge ved at falde bag over. Han kom ud af en kirke, der åbnede efter siesta, ligesom vi var ved at skifte Emil på kirkens parkeringsplads, da der var dejligt øde.

Sidst på eftermiddagen kørte vi en tur til den gamle bydel. Der var simpelthen så hyggeligt. Den ligger på toppen af en bakke og har stejle smalle gader, masser af krukker med blomster, smuk udsigt og alt hvad man ellers kan forlange af en rigtig hyggelig idyllisk lille italiensk landsby. Det var lige sådan vi havde forestillet os der skulle være i byen. Vi kom bare til at bo i den gale ende med 200 hoteller. Det eneste gode ved den ende vi bor i er, at vi igen får utrolig meget opmærksomhed på grund af Emil og føler os meget unge.

07/08/2007

af Asger

Vi kørte en tur i Pandaen efter morgenmaden. Vi ville se Orcia dalen som er på UNESCOs verdensarvs liste over kulturarv, på grund af dens specielle prægning som renæssensce landskab. Dalen var også rigtig flot med de bløde bakker og små charmerende landsbyer højt placeret på nogle af bakketoppene.

Første stop i dalen var en lille by ved navn Monticchiello, hvor vi parkerede bilen uden for byen og gik ind i den gamle bykerne. Byen var en stor positiv overraskelse med sine små pladser og hyggelige gader. Vi var inde og kigge i kirken som var rigtig flot. Kirkerne her har en speciel duft af varme og ægte stearin fra de levende lys som bliver brugt i den katolske tro. Vi spise frokost på en lille cafe med udsigt over Orcia dalen. Der sad vi i skygge under figentræer og spiste sandwich.

 

Næste stop på dagens tur var byen Pienza som også er på UNESCOs liste over verdensarv på grund af byens renæssance bygninger. Byen er også kendt for sine fåreoste som man bliver opmærksom på lige så snart man er gået inden for bymuren. Det lugter simpelthen af ost i store dele af den gamle bykerne. Også denne by er utrolig charmerende med smalle gader, gode udsigts steder langs bymuren og masser af krukker med blomster hængene og stående over det hele. Derudover har den nogle store renæssance bygninger som Pave Pius 2. fik opført, da Pienza var hans fødeby. Byggeriet startede i år 1459.

08/08/2007

af Mette/Asger

Vi skulle på en lille tur til en sø der hedder Lago Trasimeno i Umbria. Vi fandt søen der ikke var lige sådan at komme ned til. Det første sted var alt for proppet og turist agtigt. Vi kørte derfor videre og prøvede selv at finde et bedre spot. Det ledte os ned af et par ufremkommelige veje, der desværre endte blindt. Til sidst fandt vi en lille havn med små joller. Der var ingen mennesker ud over os. Her spiste vi frokost, gav Emil lidt mad og en ren ble. Søen er kendt for et slag mellem Hannibal og hans elefanter og romerske soldater i år 217 f. Kr. Hannibal vandt og næsten 16.000 romerske soldater mistede livet i et baghold.

09/08/2007

af Asger

Montepulcaino ligger på en bakketop i 605 meters højde og var byen vi besøgte i dag. Byen ligger kun 10 km fra Chianciano Terme og derfor var turen hurtigt overstået. Hver onsdag er der marked på en plads uden for bymuren og vi nåede at snuse lidt rundt der. Markedet var ikke noget at råbe hurra for og vi fortsatte op i den gamle bydel hurtigt efter ankomst. Vi gik gennem den gamle byport og var med det samme på hovedgaden, hvor der blev solgt lokalt vin fra hyggelige butikker. Mette var inde og smage nogle lokale vine og faldt for en Nobile 2003 som bliver produceret i omegnen af Montepulciano. Mette ville dog ikke give de 20 euro som den kostede. Teorien var et det kunne fås billigere uden for byen som samler mange turister. Vi gik lidt rund i byen som var utrolig idyllisk med små gader og byen havde særdeles mange udsigts steder, hvor der var udsigt over omegnen. Det var meget flot.

10/08/2007

af Mette

Vi havde ikke planlagt meget til vores tur til Siena andet end at se rådhuset, der skulle have inspireret Københavns Rådhus. Og det kunne man også godt se – tårnene lignede hinanden. Dog var der slækket på det Københavnske indgangsparti, der ikke er kæmpestort og af marmor.

Emil skulle have en lille lur og vi ville på cafe for at smage en lokal specialitet – Panforte kagen. To cappuccinoer og en lille tallerken med kagen. Det er en kage med mandler, nødder, krydderier og så var der Gud bedre det glaserede citrusfrugter i vores. Den smagte derfor faktisk ikke særlig godt – men var til gengæld hunde dyr.

11/08/2007

af Mette

Til aften skulle jeg ind og købe frimærker. Damen, som var noget en af fed italiensk matrone, med lidt for nedringet trøje og lidt for meget makeup, troede kun at jeg ville give 17 cent for at frimærke. Jeg prøvede dog at købe 17 frimærker. Til sidst var der en ældre herre i butikken der heldigvis fattede lidt engelsk og kunne hjælpe til. Manden bag disken måtte skubbe damen væk, fordi hun var blevet så hidsig over situationen!! MAMA MIA. Det er utroligt, at de slet ikke forstår bare lidt engelsk.

 

 

Den gamle bydel i Chianciaino Terme.

 

Domkirken i Pienza bygget efter bestilling af

Pave Pisus 2.

 

Pienza.

 

Billedet er taget fra en parkeringsplads ved vejen rundt om

Montepulcaino. Oliventræer i forgrunden og et klassik toscansk

 hus på en bakketop i baggrunden.

 

Panforte og cappuccino.

 

 

12/08/2007

af Mette

Tidligt op og så på landevejen. Vi kørte fra pensionist mekkaet til en sø, der hed Lago Bolsena. Der var hel vildt lækkert, så vi besluttede os for at blive natten over. Også fordi vi fandt ud af, at der var et hul i vores hotel booking, så vi manglede en nat.

 

Om aftenen kørte vi op til byen Montefiascone og købte take away pizzaer. Vi drønede så tilbage til søen, hvor vi fandt en bænk og kunne nyde de sprøde italienske pizzaer til en flot solnedgang. På pizzaria’et fik Emil som sædvanlig totalt meget opmærksomhed.

13/08/2007

af Asger

Det tog 2 timer at køre til Rom, eller Roma på italiensk. Vi havde printet en kørselsvejledning ud fra ViaMichelin og det var godt da Rom med den nærmeste omegn, har små 4 millioner indbygger. Så det kan godt være svært at finde rundt. Det var en god ide med kørselsvejledningen da vi kørte næsten direkte til hotellet.

14/08/2007

af Mette

Vi gik ind til Colleseum. Det var rigtig varmt, så Emil og jeg satte os i skyggen imens Asger stod i kø og var inde og se Colleseum. Det var nu også flot udefra. Det er utroligt at tænke på, at det er så stort og flot og bygget for så mange år siden. Uden hverken kraner, maskiner eller noget.

Da Asger kom tilbage skulle vi lige ind og se Forum Romanum. Det var meget spændende. Det er igen vildt, at de for så mange år siden, har kunne bygge noget så storslået. Og så var det også lidt sjovt at forestille sig, at Cæsar har gået der.

15/08/2007

af Asger

Det var helligdag i Italien. Det betyder at gaderne er endnu mere øde end de ellers er i feriemåneden august, hvor 80 % af alle butikker har ferielukket. Så er man taget til Rom for at shoppe er august en dårlig måned at gøre det i. Vi var derimod taget herned for at se byen og hygge os, og det er august perfekt til da der ikke er så mange mennesker i byen i denne måned.

 

Vi tog metroen til Peterspladsen fra hotellet. Metrostationerne er lidt mærkelige, da de for det første er malet hel sorte og fremstår særdeles mørke, og for det andet er deres handicaphjælp lidt mærkelig da der først er trapper og derefter hjælp ved indgangen med en bred billet kontrols automat med handicap tegn på. Da vi har Emil i klapvognen bliver det til en del løft af denne.

Kirken var fabelagtig flot med sine udsmykninger og selve størrelsen på kirken var overvældende. Kirken stod færdig i år 1626 og er en af de 7 valfartskirker, hvad man også kunne se da der var munke og nonner i alle hudfarver og dragter.

 

Derefter gik vi til Navona pladsen, som vi havde fået anbefalet af Mettes veninde, da den skulle være hyggelig og det skulle være mulig at købe nogle gode sandwichs. Her så vi Flodernes fontæne og en flot kirke. Emil blev kaldt en angel af 2 ældre turister, den dreng får noget opmærksomhed. Der var dog også en del gadesælgere med kopi tasker og solbriller og andet gøgl på pladsen, og vi syntes der var meget mere hyggeligt i de små sidegader og specielt Via Della var hyggelig.

På vej til en metrostation gik vi over Tiber øen, og der var hyggeligt med broerne af stenblokke kun for fodgængere. På turen til Metrostationen så vi også Circo Massimo, med Palatin højen i baggrunden. Det er det antikke Roms største "circus" Engang byens største stadion og antagelig bygget i det 2.århundrede før Kristus. Her afholdtes store væddeløb indtil år 549 med plads til tusindvis af tilskuere (nogle kilder siger op til 300.000 og dette vil gøre det til verdens største stadion nogensinde) på siderne af den ovale væddeløbsbane.

16/08/2007

af Mette/Asger

Asger løber imens skyggerne stadig er lange og gadefejerne stadig er ude. Rom er en dejlig by, med sine kvarterer med ældre huse i pastel farver, og andre kvarterer med nyere byggeri i 10 etagers højde. København har til sammenligning typisk bebyggelse i 5 etager. Derudover er den gamle bykerne charmerende.

 

Da vi var færdige med morgenmaden gik turen til et loppemarked. Det viste sig dog, at der på ingen måde var noget loppemarked over foretagende, men at det var en god blanding af krejlere der solgte kopi-varer i et væk. Tro det eller ej, men vi kom faktisk ud – uden at have købt noget som helst.

 

Om aften så vi først en plads der hedder Piazza del Polono. Den var rigtig flot med en høj sten/søjle, som romerne har nakket fra Egypten i tidernes morgen. Det var helt tydeligt at se på de tegn der var hugget i den. Derefter gik vi til den spanske trappe. Der var simpelthen så mange mennesker, at det ikke var til at komme hverken frem eller tilbage. Trappen var ikke noget særligt.. bare en stor trappe. Men det var da meget sjovt at se. Sidst så vi Fontaine la Trevor. Det var helt vildt flot. Det er simpelthen utroligt med alle de flotte bygninger, pladser, springvand mm. Vi er begge to ret vilde med Rom.

 

Solnedgang over Lago Bolsena.

 

Colosseum med 50.000 nummererede siddepladser. Højden er 48 meter

 og hele herligheden kunne overdækkes af et kæmpe sejl fastspændt

til 224 piller. Bygget år 72 til 80.

 

Peterskirken stod færdig i 1626 og ligger i Vatikanstaten for enden af

Peterspladsen. Vatikanstaten er verdens mindste stat med omkring

1.000 beboere. Staten har bl.a. egen postvæsen og egne eurosedler.

 

En nonne og en munk i Peterskirken. Lyskeglen rammer dog ingen af

dem - måske har de ikke været i skriftestolen endnu?

 

Mette på kopimarkedet som vi troede var et

loppemarked.

 

 

17/08/2007

af Asger

Vi kører de godt 200 kilometer af motorvejen mellem Rom til Napoli. Det er rart at de går hurtigt når vi har Emil med. Det er sjovt at tænke på at vejen vi kørte på her mellem bjerge og italienske byer i Syditalien har sin start i den jyske muld. Hele vejen som hedder E45 og hernede A1.

Vi skal bo i Pozzuoli som er en nordlig forstad til Napoli. Byen - fandt vi ud af efter vi var ankommet til hotellet - ligger på siden af supervulkanen Solfatara som betegnes som en større trussel end Vesuv da der er meget bebyggelse på siderne af det 80 kvadratkilometer store krater (inkl. vores hotel!) Udover at der lugter af svovl en stor del af tiden mærker vi også vores hotels placering ved de brændende marker og svovldampende som kommer op af jorden rundt omkring i området - i vejsiden eller ved en bilforhandler. Vulkanen er godt overvåget og vi sover nogenlunde godt om natten.

Til aften kørte vi en lille tur til havnen i Pozzuoli – Et lidt mærkeligt sted, hvor der var børnefamilier, gadesælgere, lokale der nærmest lignede sørøvere, og så os. Man kan sagtens forestille sig at det har været et rigtigt bandit sted.

18/08/2007

af Mette

Vi kørte først ned til campingpladsen der skulle ligge i Solfatara vulkankrateret. Da vi ville ind og kigge, krævede værten 11 euro. For hvad?? Vulkan og noget røg. Det ville vi ikke på vilkår give. Man kunne da også gå en tur på vejen ved siden af, hvorfra man kunne se det hele. Penge sparet er penge tjent. Vi kom op og her ventede en pragtfuld udsigt over hav og øer.

Vi vendte derefter næsen mod Napoli. Selve kysten var flot, men byen var kedelig. Vi drønede rundt, for at finde det spanske kvarter. Vi fandt det og fik da også forvildet os derind i Pandaen. Det ville vi nok ikke gøre en anden gang, og ikke råde nogle til at gøre det. Det var en værre omgang bittesmå smalle gader der var ensrettede alle sammen. Inden vi så os om, var vi derfor fanget i en labyrint af huse og vaskestativer.

19/08/2007

Af Asger

Trafikken er noget speciel her i Napoli. Vejbanerne er ikke mærkede specielt godt, kun nogle af lysreguleringerne virker, og der hvor de virker køre scooter og taxier over for rødt. Folk kører ud foran hinanden og håber at andre holder tilbage. Vejene – specielt motorvejende bugter sig op og ned over broer, igennem tunneler og over og under hinanden. Det minder faktisk lidt om Bangkok Det er bare med at følge trafikken! Vi er endog heldige at være her i august hvor der er mange der har ferie. Det skulle være helt vil i de resterende måneder.

Vesuv er den vulkan der er mest markant når man kigger på Napoli fra Pozzouli. Vesuv er også den vulkan der har begravet Pompei i op til 6 meter vulkansk aske i år 79 e. Kristi fødsel, da der var et stort udbrud. Vores tur til Pompei i dag var noget mere fredelig, da vi ville kigge på de berømte udgravninger. Vi var begge noget overraskede over byens størrelse, og vi nåede da hele ikke at se det hele, da vi havde Emil med i klapvognen, og det var 30 grader og skyfrit. Der var ikke meget skygge at finde i byen og Emil måtte ikke være for meget i solen. Derudover var det svært at komme rundt med klapvognen på de toppede brosten. Byen var utrolig spændende at gå rundt i. Specielt de små detaljer var sjove at se, da man på den måde kunne forestille sig hvordan de levede dengang. Byen virkede overraskende rig, og velorganiseret. Der var mange små fine haver og flotte templer med søjler. Der var malerier på væggene, indrammet af muslingeskaller. Der var flotte mosaiktegninger i gulvet. Efter 4 timer kørte vi hjem, - en stor oplevelse rigere.

20/08/2007

af Mette

Her til aften kørte vi ned til en by der hedder Bacoli. Det var faktisk en rigtig hyggelig by, der ligger på en tange. Vi gik en tur på hovedgaden. Fik et stykke pizza og en is. Vi satte os ned til søen for at spise isen og Emil fik lov til at smage. Det var han ret vild med. Vi kørte rundt om søen ved byen på vej hjem. Det var en rigtig god tur og byen var en positiv overraskelse.

21/08/2007

af Asger

Sorrento halvøen ligger syd for Napoli og forbi Pompei. Vi startede med at køre ud på den på nord siden også kaldt Sorrento kysten, hvad der ikke var en god ide da alle åbenbart skulle samme vej og der var meget kø. Kysten havde en flot udsigt over Napoli og Vesuv, men ellers var kysten ikke noget at råbe hurra for og vi fortsatte hurtigt om på sydsiden – Amalfi kysten – hvor vi efter et pitstop hvor Emil fik mad kørte langs kysten tilbage af en vej der var hakket ind i en lodret bjergside, hvor der nok var 100 meter lodret ned fra vejen til havet. Særdeles flot med den snørklede vej med udsigt til bjerge i op til 1200 meters højde og Salerno bugtens blå vand. Her kørte vi efter en lille by der hedder Positano, som er en by der ligger smukt på en skråning ned mod havet. Byen er en gammel fiskerby, men den lever nok mest af turismen nu. Vi holdte og tog nogle billeder og jeg kiggede på noget citron likør som halvøen er kendt for dog uden at købe noget. Vi kørte til Amalfi by, men vi kunne ikke finde en p plads da der ikke var mange på grund af byens placering på klippe siden. Vi ville gerne have gået en tur i byen da den så hyggelig ud, men det blev ikke til noget. Derefter sigtede vi mod byen Ravello hvor vi fandt en p-plads og fik noget frokost. Byen var rigtig flot og hyggelig med smalle gader og en smuk udsigt over bugten. Vi kunne begge godt lide Ravello. Jeg var inde i Parken Belvedere Principessa de Piemonte, som var fyldt med blomster og en smuk udsigt. Mette kiggede på butikker imens, som hovedsagelig solgte keramik. Hun havde nær ikke fået Emil med ud fra en smykkebutik, da indehaveren var helt vild med ham. Derefter kørte vi hjem over bjergene igennem hårnålesving – en flot tur.

23/08/2007

af Asger

Sidste dag i Napoli. Dagen brugte vi på en køretur til Vesuv, da jeg gerne ville op og kigge på krateret. Turen derop var flot med hårnålesving og udsigts kig over Napoli. Mette og Emil ville vente på p-pladsen. Krateret som ligger i 1200 meters højde var nemt nået da vi kørte næsten helt til toppen. Fra p-pladsen var der 15min. gang til toppen. Krateret var kæmpestort, og vildt at tænke sig når der har været udbrud – så ville det være pænt træls at stå der på krateres kant! Langs kraterkanten var der selvfølgelig souvenirs boder.

Da vi havde købt ind gik jeg med Emil og Mette havde indkøbet fra supermarkedet i nogle poser. Der kom en ældre herre og ville bære poserne for Mette hen til bilen hvad han fik lov til. Vi viste ikke om han ville have penge for det. Det fik han ikke og han så da heller ikke sur ud, så det var nok høflighed fra hans side.

 

På hotellet som vi boede på var der udstationere 100 betjente fra

Firenze. Vi kunne ikke få oplyst af hvilken grund, men mon ikke det har

noget at gøre med det mafia opgør der havde forgået i Tyskland, med

forbindelse til Napoli? Vores lejede Fiat Panda var vi i hvert fald ikke bange

for blev stjålet under opholdet (Anden række fra højre, bil nummer 3)

.

Vesuv og Napoli.

.

Emil får utrolig meget opmærksomhed - her i Pompei.

.

Pompei - uhyggeligt men sandt.

.

Positano var meget charmerende.

.

Udsigten fra Parken Belvedere Principessa de Piemonte fås ikke meget

 bedre.

.

Vesuv - Krateret var meget stort. Her er det prøvet

visualiseret ved at forstørre den mand der stod på kratre kanten.

.

 

24/08/2007

af Mette

Jo tættere vi kom på vandet, jo flere campingpladser kom der. Vi var inde på en og høre om en hytte. De havde en hytte til 85 euro… men den var lidt lummer og dunkel. Vi kørte derfor videre til næste campingplads og de havde en campingvogn som vi kunne leje. Dejlig tæt på vandet, som vi jo ikke kunne benytte om dagen, da Emil ikke må være i solen. Vi skulle komme tilbage klokken 16, så ville vognen være klar.

 

Klokken halv fem fik vi vores waggon. Det var noget af en komisk vogn med tilhørende terrasse, toilet og køkken. Selve vognen var simpelthen så gammel, at den burde stå på national museet. Der var dog nye madrasser og sengetøjet duftede af vaskepulver. Jeg var glad og synes det var vildt fedt, at vi kunne sidde udenfor i havemøblerne. Der var bare det minus, at der var ikke nogen aircon. Vi gik en tur ned til vandet om aftenen og kiggede. Det var en fin strand med dejlig koldt vand. Vi dyppede dog kun tæerne.

Da vi skulle sove gik der totalt party i den. Der blev simpelthen spillet totalt højt musik fra nogle dårlige skrattende højtalere… og det fortsatte. Emil og jeg faldt hurtigt i søvn hvorimod Asger gik fuldstændig i kamp mode og jagtede myg ned i Emil og min ende af campingvognen hele natten. Det resulterede i, at Emil lignede en teenager med et kæmpe myggestik i panden og to på kinden. Asger selv fik 10 der kløede så han slet ikke kunne sove.

25/08/2007

af Asger

Efter at Mette har givet Emil flaske ved 6 tiden om morgen, kan jeg ikke sove pga. myggestik, så jeg løber en tur på stranden i solopgangen. Det hjælper dog ikke på trætheden.

 

Vi slapper af hele dagen i vores campingvogn og uden for den i de utrolig charmerende hvide have plastisk stole. Emil har fået et lille bitte badebassin som han er glad for, da det er varmt – selv under træerne på campingpladsen.

26/08/2007

af Mette

Det kunne ikke gå hurtigt nok for mig at få pakket sammen her til morgen. Jeg havde ikke sovet på grund af varmen og myggene… og så på grund af det latterlig ringe disco der kørte på fulde drøn på campingpladsen. Det kan godt være, at campingvognen var billig, 40 euro, men jeg ville på hotel, med aircon og et ordentlig bad… hurtigt. Så det kom vi.

27/08/2007

af Asger

Vi slapper af på vores strandhotel – eller næsten strand hotel, for godt nok hedder det mare hotel, som betyder strandhotel på italiensk, men der er nok 100 meter ned til stranden, så det er luksus nok til os. Vi får nu ikke brugt stranden så meget i dagtimeren da Emil ikke må være i solen i hans alder og da slet ikke her hvor temperaturen runder de 35 grader om dagen. Det er derfor heldigt at det er dejligt køligt om morgen og om aften, så der kan vi gå ud i byen og på stranden.

 

Af samme grund ville vi af sted fra morgenstunden for at se Paestrum, som er nogle græske templer og ruinerne af en gammel by, som blev bygget år 600 f. Kr. som er utrolig velbevaret efter deres alder. Det viste sig at vi nærmest boede ved siden af dem, så vi kunne faktisk godt have gået. Mette er ved at være mæt af udflugter, så hende og Emil sad i skyggen på en cafe og drak kaffe imens jeg gik en tur og kiggede på de gamle templer. Jeg syntes det var sjovt at se dem efter Pompei, da vi var noget imponerede over hvad menneskeheden kunne der for 2000 år siden. Men dette er bygget 600 år tidligere, og det gør det ikke mindre imponerende. Den gang kunne de også ligge brosten og bygge flotte bygninger.

 

Resten af dagen slappede vi af med 7 kabale og pizzaer. Til aften gik vi en tur i byen i den kølige brise, og vi sluttede dagen af med at sidde på vores altan og drikke rødvin i fuldmånen og kigge på flagermus.

29/08/2007

af Asger

Dagen hvor vi tager tilbage til kolde Danmark. Temperaturen var ved ankomsten til Kastrup 17 grader - Det var noget andet end varme Italien.

Det har været en rigtig god måned hvor vi fandt ud af at det ikke var noget problem at rejse med en 6. måneder gammel dreng. Vi er glade for at vi kom af sted.

 

 

Vores fantastiske campingvogn.

 

Stranden ved Capaccio.

 

Paestrums imponerende templer.

 

Hygge med solnedgang og take away pizza på

stranden i Capaccio.

 

© Mette & Asger [Turning-globe.dk]

 

 

©TURNING-GLOBE.DK

Opdateret 10-05-2011

Yding Nielsen ->